ROSA blaast handtekeningenactie nieuw leven in

De standpunten van de Zaanse politieke vereniging ROSA vermelden o.a.

“ROSA wil dat Filmtheater De Fabriek op de huidige locatie blijft voortbestaan. ROSA is tegen de komst van één gebouw t.b.v. cultuur bij het station. ROSA wil juist versterking van cultuur rondom de sluis in Zaandam en op andere plekken verspreid over de gemeente, zodat culturele en kunstzinnige vorming en uiting voor iedereen toegankelijk zijn.”

ROSA voor behoud De FabriekOp de Facebookpagina van ROSA valt nu bovendien het volgende te lezen:

Op 30 mei 2013 overhandigde de actiegroep ‘De Fabriek is uniek’ tijdens de raadsvergadering ruim 3200 handtekeningen aan burgemeester Faber. 
De handtekeningen waren gericht tegen de verplaatsing van filmtheater De Fabriek van de huidige, unieke plek aan de Zaan naar het nieuw te bouwen ‘cultuurcluster’ bij Zaandam NS. 
3200 Zaankanters tekenden de petitie op https://www.defabriekisuniek.nl/ of in De Fabriek zelf. 
3200 Zaankanters werden vervolgens niet gehoord.

Onlangs kon u in diverse Zaanse media lezen dat ‘het net zich sluit rond De Fabriek.’ Daardoor zou het kunnen lijken alsof de verplaatsing van het filmtheater al helemaal in kannen en kruiken is.
Dit is niet waar! Er is nog niets officieel besloten in de Zaanse gemeenteraad en het is ook niet zo dat er geen andere mogelijkheden zijn voor het geldverslindende ‘cultuurcluster.’ 
ROSA heeft bijvoorbeeld een prima alternatief plan voor het cultuurcluster rond de Zaan, waarbij filmtheater De Fabriek op haar huidige plek blijft voortbestaan.
Voor degenen die dit nog niet gedaan hebben: de petitie op https://www.defabriekisuniek.nl/ is nog steeds te ondertekenen. 
Bij een significant aantal extra handtekeningen wordt de petitie opnieuw ingediend!

Het geeft moed dat tenminste één politieke partij nog echt vecht voor het behoud van De Fabriek aan de Zaan en natuurlijk hopen wij dat aan deze oproep massaal gehoor wordt gegeven.

Het moge bij deze ook ook duidelijk zijn op wie wij op 19 maart massaal gaan stemmen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.