Wethouder heeft begrip voor Fabriek, maar niet heus…

Volgens een artikel van 28 april 2013 op de site in het Noord Hollands Dagblad heeft Wethouder Leny Vissers (cultuur) begrip voor de onwil van filmhuis De Fabriek om deel te nemen aan het nieuw te vormen cultuurhuis bij het station.

,,Ik begrijp dat mensen daar fijn zitten.’’ Maar ze voegt er wel aan toe dat er grote bezuinigingen op komst zijn. Door de bundeling van het filmhuis, popzaal, leescafé en een debatruimte moet dat goedkoper worden.

Uit een onderzoek is gebleken dat de komst van De Fabriek naar het cultuurhuis noodzakelijk is voor het slagen van die exercitie. De opbrengst van de verkoop van het pand aan de Jan Sijbrandsteeg is namelijk nodig voor het cultuurhuis.

Wat als De Fabriek nee zegt? Wethouder Vissers wil daar niet op vooruitlopen. Terugkijken wil ze ook niet. Er is een aantal jaar geleden ruim een miljoen euro gestoken in de verbouwing van het gebouw aan de Jan Sijbrandsteeg. Speelt dat mee in de overweging om De Fabriek te dwingen te verhuizen? Visser: ,,Daar wil ik niet op in gaan.’’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.