Teken de petitie

Update:

De petitie De Fabriek Is Uniek is gesloten.
Sinds het bestuur van de De Fabriek toegezegd heeft om te gaan verhuizen naar het te bouwen cultuurcluster leek het ons zinloos om nog langer handtekeningen te blijven verzamelen, gericht  tegen de verhuizing.

Onlangs echter is een groep Zaanse cultuurliefhebbers onder de naam kultuurklutser een ander initiatief gestart, in de hoop voldoende handtekeningen te verzamelen (de helftvan de benodigde 5000 zijn al binnen) om een referendum over het cultuurcluster af te dwingen. Dat biedt ons (en u) nieuwe kansen!
Wij begrijpen goed dat uw stem tegen verhuizing van De Fabriek, niet direct betekent dat u zonder meer tegen het geplande cultuurcluster bent, maar toch roepen wij u bij deze op om u op de kultuurklutser website te informeren en daar (wellicht) de petitie te tekenen.

Hartelijk dank voor uw steun en vriendelijke groeten,

De Fabriek Is Uniek

 

Filmtheater De Fabriek heeft een geheel eigen sfeer opgebouwd in de afgelopen jaren en de locatie aan de Zaan is super.

Filmtheater De Fabriek

Het bestaan van het filmtheater aan de Zaan staat op de helling. Gemeente Zaanstad wil De Fabriek verhuizen naar het nog te bouwen Cultuurhuis als onderdeel van Inverdan. Voor het behoud van ons filmhuis aan de Zaan is actie noodzakelijk. Hiervoor willen wij, de vrijwilligers (en bezoekers) van De Fabriek, zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen.

Draag jij De Fabriek ook een warm hart toe, teken dan de petitie!

 

Argumenten om te blijven zijn onder meer:

 • De Fabriek is gevestigd op een unieke locatie aan de Zaan.
 • De Fabriek heeft daar een heerlijk terras.
 • De sfeer van het historische gebouw draagt bij aan een fijne filmavond.
 • Het gebouw is (voor veel geld) prachtig gerenoveerd en geoutilleerd.
 • Ook aan de oostkant van de Zaan moeten er uitgaansgelegenheden blijven.
 • De Fabriek heeft een belangrijke functie voor de (Rosmolen)buurt.
 • De Fabriek is de ontmoetingsplek voor cultuur minnende Zaankanters.
 • De Fabriek is de Fabriek, het Cultuurhuis is maar een plan…

Laat De Fabriek in De Fabriek en teken onderstaande petitie!

I.v.m. de rechtsgeldigheid voor een eventueel burgerinitiatief verzoeken we je alle velden in te vullen. Daarvan zullen alleen (hieronder) naam en woonplaats worden gepubliceerd.

Na ondertekening ontvangt je een mail waarin je gevraagd wordt om bevestiging (om er zeker van te zijn dat niemand anders in jouw plaats ondertekend heeft).  Alleen bevestigde handtekeningen tellen mee! Heb je niks ontvangen? Check je spam map, onderteken nogmaals, controleer je e-mail adres,,,

Zegt het voort!  Gebruik je Facebook en/of Twitter? Gebruik de knoppen!

De Fabriek aan de Zaan

This petition is now closed.

Einddatum: Jun 18, 2015

Verzamelde handtekeningen: 3,021

Gewenst aantal handtekeningen: 5000

3,021 handtekeningen

Gewenst aantal handtekeningen: 5000


Latest Signatures

20 gedachten over “Teken de petitie

 1. Jolanda Bleeker

  goed initiatief!
  de Fabriek is inderdaad uniek met haar unieke sfeer op deze unieke plek en moet behouden blijven. ik stem voor!

 2. Walter de Vos

  Let op, de gevestigde wereldorde is uit op geld, macht, fantasievernietiging en -wat vroeger de kerk deed- domhouderij! Dus alles wat de creativiteit stimuleert (zoals film) moet blijven.

 3. Harm Jan Egberts

  De visie achter het Inverdan-project is het benadrukken van de uniciteit. De gracht is weer teruggebracht om te voorkomen dat het een winkelstraat werd die je in elke stad wel tegenkomt. De architectuur van het hotel en het stadhuis is bewust heel uniek gehouden. Dat soort gebouwen kunnen alleen in de Zaanstreek staan. En eigenlijk geldt hetzelfde voor de Farbriek. Zo’n filmhuis kan alleen hier staan.
  Het is een breuk met de zo succesvolle filosofie van uniciteit. Nu dreigt de Fabriek weggestopt te worden op een dertien-in-een-dozijn-locatie. Ik ben bang dat hier een historische vergissing wordt begaan.

 4. Marian van Gestel

  Van harte steun ik dit initiatief en wens alle vrijwilligers heel veel succes met deze actie! Geweldig dat jullie dit op deze manier hebben opgezet! De Fabriek moet blijven op deze plek, zodat we met z’n allen kunnen blijven genieten van mooie films, heerlijk eten, borrelen en mensen ontmoeten op deze prachtlocatie waar je zo gelukkig van wordt! Geen enkele andere locatie kan dit vervangen…

 5. Evelien Goemans

  Als iedereen die wil dat De Fabriek blijft zich laat horen, kunnen we laten zien en horen dat een van de pijlers van het gemeentebeleid “het behoud van het Zaans erfgoed” ook werkelijk uitgevoerd wordt. Zo niet door de gemeente zelf, dan toch zeker door de bevolking. Volgens mij heeft het gebouw waar De Fabriek zich in bevindt zelfs een monumentenstatus…

 6. Jan Lieverse

  De Fabriek is een uitstekende herbestemming van de school waar ik ooit wiskundeles gaf. Is een beter hergebruik mogelijk???

 7. Angelique Kenter

  Unieke plek, prachtig pand,prachtig filmhuis met unieke sfeer die niet verloren mag gaan!
  Dus de Fabriek moet blijven waar hij staat!

 8. Willem Moeselaar

  Wat een bestuurlijk onvermogen …..
  Wie dit verzint moet zich schamen!
  Laat de fabriek in zijn unieke waarde en blijf er vooral van af.

 9. Evelien van der Vlies

  Ja, de fabriek moet blijven waar die is. Centraal in het MIDDEN van Zaandam.
  Geen geldverslindende plannen nodig.
  Geen toeters en bellen, gewoon Basic GOED.
  De sfeer en de films in de fabriek zijn zo bijzonder, dat moet zo blijven.

 10. Erna Lastdrager

  Als de Fabriek sluit ga ik en heel veel van mijn vrienden niet meer naar de film in Zaandam.
  Het is echt een super lokatie.

 11. jan

  De Fabriek een zeldzame parel in de grauwheid van een industriestad in transitie,. Zoveel inspanning van de gemeente om mbv Inverdam de stad op te tillen naar een cultureel hoger niveau met een spannende architectuur en dan dit! Is dit de vertaalde intentie van de gemeente om meer hoog opgeleide mensen te verleiden om zich in de Zaanstreek te vestigen? De ontspannen en creatieve sfeer door de unieke locatie aan de Zaan met horeca en terras is niet te verhuizen naar een benauwd ingeklemd pand aan het spoor! Ziet u het voor u, samen een gezellige drankje op een zomerse avond aan het spoor. Place to be, toch!?! Cultuur is ook sfeer, ambiance. Waarschijnlijk maar 1 reden om het filmhuis te verplaatsen, namelijk de verkoop van het pand moet het Cultuur cluster bekostigen en hiermee de gemaakte beleidsmisser maskeren. De doodsteek voor een voorzichtig ontluikend cultureel stadsleven.
  ik hoop dat onze bestuurders verder durven te kijken dan naar de centen! wens u wijsheid toe!

 12. Tom smit

  Voor ons uit Zaandam oost is het weer een klap in ‘t gezicht om na de verdwijning van de bibliotheek en de dependance aan de Gouw, de zoveelste culturele gelegenheid om zeep geholpen te zien worden.
  Onbegrijpelijk dat zo,n unieke locatie verdwijnen moet! Wat zit daar toch weer
  achter! Een zeer druk bezochten filmhuis, waar je gemakkelijk op de fiets kan komen, leuk gebouw, waar je je onmiddellijk thuis voelt, niet dat commerciële
  Pathé gedoe, leuke kroeg, gezellig terras.. En ga zo maar door.. Deze parel aan de Zaan moet natuurlijk behouden blijven!
  Vr. Gr. Tom en Hennie Smit
  P.s. Ik vind dat er veel te weinig steunbetuigingen zijn geplaatst (3500)
  Graag een volgende ronde, met nog meer publiciteit!
  culturele kapitaalvernietigin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.