Brief van bestuur de Fabriek over komst cultuurcluster

Helaas (maar dat wisten we al van het bestuur)…

Filmtheater de Fabriek in het Cultuurcluster

Zaandam, 17 januari 2017

Aan iedereen die betrokken is bij en belangstelling heeft voor de besluitvorming aangaande het Cultuurcluster.

Nu de komende weken besloten zal worden over het al dan niet doorgaan van het Cultuurcluster is het van belang dat de positie van de Fabriek voor iedereen duidelijk is:
De fabriek staat volledig achter de plannen voor het Cultuurcluster en is erg enthousiast over het ontwerp van het nieuwe gebouw.

Voor de Fabriek betekent het Cultuurcluster veel.
– We krijgen een extra derde zaal. Daarmee wordt het mogelijk veel dynamischer te  programmeren en films te prolongeren zonder dat dat ten koste gaat van die art house films waarvoor traditioneel niet hele volksstammen op de been komen. Daarmee wordt het ook
mogelijk een grotere verscheidenheid aan interessante randprogramma’s en experimenten plaats te laten vinden.
– We krijgen een grotere eerste zaal tot onze beschikking waardoor de Fabriek première theater kan worden. Dat is in de huidige tijd, waarin de nieuwe films elkaar in steeds kortere tijd opvolgen, een must om het kritische en veeleisende publiek dat we inmiddels allemaal zijn geworden te bedienen.
– We krijgen een prominente plaats in een spraakmakend cultuurgebouw op een goed bereikbaar en druk knooppunt in Zaandam. Als ook de nieuwe overbouwing van de sporen klaar is zal het nieuw ontstane plein voor het stadhuis een prachtplek worden, waar het de hele dag een komen en gaan is van reizigers, stadhuisbezoekers, flexwerkers en mensen die naar de Bieb komen of cursussen volgen bij Fluxus of de nieuwe Zaanse Volksuniversiteit.
s’ Avonds wordt deze bezoekersstroom aangevuld met bezoekers van het restaurant, het filmtheater, het muziekpodium en de Fluxuszaal. Op zwoele zomeravonden is de roofbar open voor cocktails en romantiek.
– Door samen te wonen met andere culturele organisaties worden de mogelijkheden voor samenwerking en cross-overs sterk vergroot. Nabijheid is een belangrijk principe om dingen aan de gang te krijgen, om snel te schakelen, om elkaar veel informeel te treffen en daarmee de kans op snelle acties te vergroten.
– De trend in filmland is dat nieuwe locaties met state of the art voorzieningen en een forse uitstraling het goed doen en veel bezoekers trekken, terwijl bestaande, wat verouderde
filmtheaters te maken hebben met stagnatie en zelfs terugloop van bezoekersaantallen. Het nieuwe Cultuurcluster maakt dat de Fabriek zal toetreden tot de eerste categorie.
– De nieuwe locatie zal dus meewerken aan het verhogen van de bezoekersaantallen, en daarmee aan een gezondere financiële basis voor het filmtheater.
– De nieuwe locatie zal het filmtheater nieuwe energie en een nieuw elan geven; het is een zeer gewenste volgende stap als vervolg op onze mooie jaren aan de Zaan.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Parwin Mirahimmy (directeur:
parwin@de-fabriek.nl of Sjoerd Jans (voorzitter: sjans@planet.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.